środa, 17 grudnia 2008

ZUPA-KREM Z SOCZEWICY

Składniki:
POTRZEBNY BLENDER!!!!
4 cebule,
kilka ząbków czosnku (ile kto lubi)
puszka pomidorów krojonych albo kartonik przecieru
kilka łyżeczek koncentratu
paczka pomarańczowej soczewicy (firmy Sante dobra i tania)
4 kostki rosołowe (smak do wyboru)
zioła do smaku – preferowane curry i tymianek

Zagotować wodę, wrzucić kostki rosołowe a zaraz potem soczewicę. Tymczasem jak się woda gotuje, pokroić cebulę w talarki albo kostkę niezadrobną, czosnek tez pokroić i udusić na oliwie na patelni oczywiście. Jak się ta soczewica pogotuje z 10 minut wrzucić pomidory a potem cebulę z czosnkiem, potem koncentrat do smaku i zioła. Chwilę niech się pokitrasi razem, a potem zblendować blenderem.
Podawać z fetą pokrojoną w drobną kostkę albo z łyżeczką twarożku posolonego z ziołami (np. typu Bieluch)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz