środa, 17 grudnia 2008

Ciasto marchewkowe Marcina S.

Monika,
To te składniki:
2 szkl. Utartej marchwii
6 jajek
2 szkl cukru
1 cukier waniliowy
½ kg mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki cynamonu
¾ szkl. oleju
Szczypta soli

Sposób przyrządzenia:
Jajka ubić z cukrem i dodać resztę składników
Marchewkę starłem na dużych dziurkach tarki :-)
A i całość miksowałem w takim urządzeniu termomix, dzięki temu wszystko się
zmieliło na drobny mak, ale nie sądzę aby to miało jakiś tajemny wpływ.
Piekłem przez godzinkę w 180 C (z termoobiegiem – 48 min.)
wychodzi raczej suche.

Pozdrawiam,
Marcin S.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz